Kokosova rolada z breskvami

Ocenite (1103) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 5 jajc
  • 10 dag sladkorja
  • 10 dag moke
  • vanilijev sladkor
  • naribana limonina lupina

Nadev:

  • 5 dl sladke smetane
  • 10 dag kokosove moke
  • 15 dag sladkorja
  • 1 pločevinka vloženih breskev
  • 1 dag želatine
  •  

Najprej ločimo jajčni rumenjak od beljaka. Iz beljaka stepemo čvrst sneg, dodamo sladkor. Jajčne rumenjake dobro premešamo in jih dodamo stepenim beljakom.

Moko zmešamo z limonino lupino in vanilijevim sladkorjem in jo ob mešanju počasi vsujemo v maso iz jajčnih rumenjakov. Testo damo v namaščen in pomokan pekač. Spečemo ga testo  na 200 ºC. Še vroče testo zvijemo v rolado.

Nadev pripravimo tako, da 8 dag kokosove moke skuhamo v 1 dl sladke smetane in počakamo, da se ohladi.

Želatino namočimo v 1 dl hladnega mleka, skuhamo in počakamo, da se ohladi (postane mlačno).

Kompot iz breskev odcedimo, nekaj sadja damo na stran za dekoracijo, drugo pa narežemo na kockice.

Sladki smetani dodamo sladkor in stepemo. Dodamo kokosovo maso in želatino.

Biskvit razgrnemo, nanj namažemo tri četrt kreme, posipamo s kockicami breskve in rolado previdno zvijemo nazaj. Na zunanji del rolade namažemo ostanek kreme, posujemo s kokosovo moko in okrasimo z breskvami. Pecivo damo v hladilnik za vsaj 2–3 ure, da se krema strdi, in šele nato postrežemo.

 

Temperatura 200°C

Sirove pogače iz listnatega testa

Ocenite (809) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Medenjaki

Ocenite (1122) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva torta s skuto

Ocenite (952) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčni drobljenec "crumble"

Ocenite (997) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen