Karpatski kolač

Ocenite (1073) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 skodelica vode
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • 5 jajc
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

Nadev:

  • 1 l mleka
  • 1 skodelica sladkorja (150 g)
  • 5 rumenjakov
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • sladkor v prahu za posip
  • 1Pripravite testo. V kozico zlijte vodo in dodajte margarino Rama za peko ter sol.
  • 2Kozico odstavite z ognja. Ko se zmes rahlo ohladi, med mešanjem eno za drugim dodajajte jajca.
  • 3Dva enaka pekača dimenzije 22 x 27 cm namastite z margarino Rama za peko in ju prekrijte s tanko plastjo testa.
  • 4Pripravite nadev. Zavrite ¾ litra mleka in sladkor.
  • 5Ohlajeni masi med mešanjem postopoma dodajajte zavojček zmehčane margarine Rama za peko.
  • 6Pripravljen nadev porazdelite po polovici testa in ga prekrijte z drugo polovico.

Temperatura 200°C

Čas peke

Nasvet

Prvih 15 minut ne odpirajte pečice, sicer se bo kolač sesedel. Če pri pripravi nadeva nastanejo grudice, nadev pretlačite skozi cedilo.

Kolački z jabolčnimi vrtnicami (mufini)

Ocenite (2133) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marcipanovo čokoladna poslastica

Ocenite (963) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (1050) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Skutine preste

Ocenite (1010) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen