Jogurtova pita

Ocenite (977) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Testo:

  • naribana limonina lupina
  • ščepec soli
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 25 dag gladke moke
  • 10 dag sladkorja
  • 4 jajčni rumenjaki
  • 15 dag margarine Rama za peko

Polnilo:

  • 15 dag sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 5 jedilnih žlic moke
  • 1 lonček kisle smetane
  • 4 lončki navadnega jogurta
  • 4 jajčni beljaki
  •  

Zmešamo moko in ščepec soli, dodamo pecilni prašek in margarino. Primešamo jajčni rumenjak, sladkor in naribano limonino lupino ter vse dobro premešamo. Če je masa presuha, dodamo še malo kisle smetane. Testo naj v hladilniku počiva 30 minut.

Polovico mase razvaljamo v testo debeline 1 cm, ki ga damo v namaščen pekač.

Kremo pripravimo tako, da zmešamo jogurt, sladkor, kislo smetano, moko in vanilijev sladkor, na koncu pa dodamo sneg iz jajčnih beljakov. Kremo nalijemo na testo, drugo polovico testa, ki ga nismo razvaljali, pa naribamo na vrh kreme.

Pečico segrejemo na 180 ºC in pecivo pečemo 35 minut. Ko je pečeno, posujemo s sladkorjem in postrežemo.

 

Temperatura 180°C

Čas peke

Torta z jabolki in orehi

Ocenite (941) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bananina torta

Ocenite (993) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Rozinov kvašen kolač

Ocenite (1046) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sirove pogače iz listnatega testa

Ocenite (864) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen