Japonski kolač

Ocenite (947) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Nadev:

  • ½ skodelice makove mase (400 g)
  • 1,5 skodelice sladkorja (375 g)
  • 5 jajc
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 600 g jabolk
  • 8 čajnih žličk moke semolina
  • 2 zravnani čajni žlički pecilnega praška (8 g)
  • 1 skodelica očiščenih oreščkov ali mandljev
  • sladkor v prahu ali preliv iz bele čokolade za dekoracijo
  • 1Pripravite testo. Vse sestavine za testo zmešajte v mešalniku. Nato testo zgnetite.
  • 2Pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama in ga potresite z drobtinami. Vanj položite pripravljeno testo.
  • 3Jabolka olupite in jih grobo naribajte. Če so zelo sočna, jih nežno stisnite v cedilu, da odvečni sok odteče.
  • 4V kozici stopite zavojček margarine Rama za peko. Jajca do čvrstega stepite s sladkorjem.
  • 5Jajcem dodajte makovo maso, naribana jabolka, semolino, pecilni prašek in oreščke ter vse skupaj dobro premešajte.
  • 6Nadev enakomerno razporedite po delno pečenem testu.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Za japonski kolač so najbolj primerna kisla in sočna jabolka.

Pita v obliki sončnice z borovnicami

Ocenite (2076) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Orehova potica

Ocenite (972) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Medenjakova torta

Ocenite (937) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jagodna torta

Ocenite (1232) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen