Jagodni kolač

Ocenite (1254) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • 4 jajca
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • ¾ skodelice moke (130 g)
  • 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška (4 g)

Nadev:

  • 600 g jagod
  • 2 jagodna želeja
  • sladkor v prahu za dekoracijo
  • 1Pripravite testo. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake in sladkor stepite v čvrst sneg.
  • 2Testo preložite v pekač dimenzije 22 x 27 cm, prekrit s papirjem za peko.
  • 3Testo skupaj s papirjem za peko odstranite iz pekača in ga preložite v podolgovat model za peko.
  • 4Pripravite jagodno peno. Želeja raztopite v skodelici vrele vode in ju ohladite.
  • 5Testo v modelu obložite s preostalimi jagodami in jih prelijte z jagodno peno. Kolač za eno uro postavite v hladilnik, da se strdi.
  • 6Model pokrijte z desko in ga obrnite na glavo. Odstranite model in nato še papir za peko.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Namesto jagodne lahko uporabite jabolčno peno in dobili boste slasten in rahel jabolčni kolač.

Malinova pita z drobljencem

Ocenite (1038) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čarovniški kolački

Ocenite (1076) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Non plus ultra

Ocenite (1011) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničev kolač s pudingom

Ocenite (1176) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen