
-
125 g margarine za peko Rama (na sobni temperaturi)
125 g sladkorja
1 jajce
175 g moke
25 g mletih lešnikov
1 čajna žlička pecilnega praška
1 ščepec soli
100 ml mleka
1 manjša limona
150 g polnomastnega sira – maskarponeja
50 g fino mletega sladkorja
200 g stepene smetane
250 g jagod
*25 g sveže bazilike (če želite kremo zelene barve)
- Other products
1. Pečico ogrejte na 200 °C. Pripravite modele za kolačke (mafine) in jih obložite s papirnatimi srajčkami ali modelčke le dobro namastite. Z mešalnikom zmešajte margarino s sladkorjem, da dobite gladko maso, nežno umešajte jajce.
2. Dodajte moko, lešnike, pecilni prašek in ščepec soli. Nežno razmešajte. Postopoma, med nežnim mešanjem, dodajajte mleko. Tako pripravljeno maso razdelite v modelčke za mafine. V prej ogreti pečici jih pecite 20 minut. Ali so kolački pečeni, preverite z zobotrebcem. Zapičite ga v sredico. Če ostane suh, so vaši kolački pečeni. Pustite jih, da se popolnoma ohladijo.
3. Medtem iztisnite sok limone, ga zmešajte s svežim sirom in mletim sladkorjem. Postopoma dodajajte stepeno smetano in jo nežno primešajte kremi. Če se vam bela barva zdi dolgočasna, pripravite še zeleno kremo. V drugo polovico stepene smetane dodajte zmlete bazilikine liste, premešajte in jo dodajte v drugo polovico kreme.
5. Kremo porazdelite po kolačkih. Okrasite z narezanimi jagodami, ki jih oblikujete tako, da dobite metuljčke.
Temperatura 200°C
Čas peke
Nasvet

Jagode so sadež, ki simbolizira ljubezen, strast in erotiko. So nekakšen afodiziak. V nekaterih kulturah upravičeno simbolizirajo srce. Zelo so primerne za različne oblike okrasitev, tako na krožnikih kot del okasja na pogrnjenih mizah ali pri pijačah.