Ocenite (1232) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 2 jajci
  • 1/3 skodelice mleka
  • 1 1/5 skodelice moke (200 g)
  • 2 zravnani čajni žlički pecilnega praška (8 g)
  • 1 zvrhana žlica kakava (15 g)

Nadev:

  • 3 plastenke smetane Rama Cremefine za stepanje (3 x 225 ml)
  • 1 skodelica sladkorja v prahu (200 g)
  • 400 g jagod
  • 4 čajne žličke želatine (15 g)

Punč:

  • 2/3 skodelice močnega sladkega čaja
  • 25 ml žganja ali limonovega soka

Za dekoracijo:

  • nekaj jagod
  • čokoladne mrvice
  • 1Pripravite testo. Zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Zmehčano margarino Rama in sladkor pretlačite. Med mešanjem postopoma dodajte jajci in nato moko ter mleko.
  • 2Pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama in ga pomokajte. V pekač položite testo in ga pecite približno 30 minut pri temperaturi 180 °C.
  • 3Biskvit vzemite iz pekača, ga poveznite na glavo in ga pustite, da se ohladi. Ohlajen biskvit razrežite na dve plasti.
  • 4Stepite eno plastenko smetane Rama Cremefine za stepanje in polovico sladkorja v prahu.
  • 5Spodnjo plast biskvita položite v model in ga pokapajte s polovico punča.
  • 6Torto vzemite iz modela. Penasto stepite preostali plastenki ohlajene smetane Rama s preostankom sladkorja v prahu.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Namesto smetane Rama Cremefine za stepanje lahko uporabite smetano s 30 % mlečne maščobe.

Torta z jabolki in orehi

Ocenite (889) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jagodni kolač

Ocenite (1108) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Lešnikove preste

Ocenite (894) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočna gneza - karamelni cupcakes z oreščki

Ocenite (844) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen