Jagodna torta z metulji

Ocenite (1147) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 300 g margarine Rama za peko z okusom masla (room temperature)

    300 g sladkorja

    3 jajca

    350 g moke

    125 g mletih lešnikovs 

    1 vrečka pecilnega praška

    1 ščepec soli

    250 ml mleka

    40 g grobo narezanih lešnikov

    1 limona

    200 g polnomastenga sira - maskarponeja

    60 g drobno mletega sladkorja

    250 ml smetana za stepanje

    500 g jagod

    Papir za peko

1. Segrejte pečico na 180 °C. Pekač obložite s papirjem za peko. Umešajte margarino in sladkor, da nastane gladka masa. Postopoma dodajajte jajca.

 

2. Primešajte moko, fino mlete lešnike, pecilni prašek in ščepec soli. Na koncu primešajte še grobo rezane lešnike. Testo prelijte v pekač za torto. Pecite 20 minut. Pustite, da se popolnoma ohladi.

 

3. Medtem ožmite limono, sok zmešajte s marskarponejom in fino mletim sladkorjem. Prirpavite trdo stepeno smetano in jo nežno umešajte v kremno mešanico, postavite na hladno.  Če želite imeti zeleno kremo, zmiksajte baziliko in jo dodajte kremni mešanici.

 

4. Tretjino jagod narežite na rezine. Ohlajeno torto prerežite na pol in vsako polovico namažite s kremo. Posujte z narezanimi jagodami. Preostalo kremo razporedite po vrhu torte. Okrasite z jagodami, ki jih narežete v obliki metuljčkov. 

Temperatura 180°C

Čas peke

Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (1085) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bogato obložena orehova rezina

Ocenite (1182) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marmorni kolač

Ocenite (1152) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna torta

Ocenite (1108) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen