Jabolčno sirovi žepki

Ocenite (1088) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 1/5skodelice moke (200 g)
  • 1/5 skodelice mleka (50 ml)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 2/5 margarine Rama za peko (100 g)
  • 1/5 skodelice sladkorja (50 g)
  • 150 g odcejenega svežega sira
  • 1 stepeno jajce

Nadev:

  • 1 veliko jabolko

Glazura:

  • 2/3 skodelice sladkorja v prahu (140 g)
  • malo mleka
  • 1Margarino Rama in mleko pogrejte v kozici, da se Rama stopi.
  • 2V posodo stresite moko, pecilni prašek in sladkor. Med mešanjem z mešalnikom dodajte margarino Rama z mlekom.
  • 3Testo položite na pomokano površino, dodajte sveži sir in pregnetite, da dobite elastično maso.
  • 4Testo razvaljajte na nekaj mm debeline in ga razrežite na kvadrate s stranico 8 cm.
  • 5Na vsak košček testa položite debelo rezino olupljenega jabolka.
  • 6Sladkor v prahu zmešajte z malo mleka, da dobite gosto glazuro. Z glazuro premažite pečene žepke.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Vse pecivo s sirovim nadevom je najboljše takoj, ko je pečeno in ohlajeno. Ne shranjujte ga predolgo.

Japonski kolač

Ocenite (1000) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Donavski valovi

Ocenite (1063) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna pistacijeva torta

Ocenite (961) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mafini z brusnicami

Ocenite (1024) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen