Jabolčni drobljenec "crumble"

Ocenite (1096) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Sestavine za nadev:

  • 6 jabolk (1 kg)
  • pol limone
  • 50 g sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta

Sestavine za drobljenec:

  • 175 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 100 g Rame z okusom masla

Priprava nadeva:

Pečico segrejte na 200°C.

Olupite jabolka in jim odstranite pečišča, narežite na tanke krhlje in jih dajte v ponev.

Jabolka na srednji temperaturi dušite okoli 5 minut, občasno premešajte. Dodajte cimet in nadaljujte dušenje pri nizki temperaturi. Medtem pripravite drobljenec.

Priprava drobljenca:

V večjo skledo vsujte moko, sladkor, ščepec soli in margarino ter mešajte z vilico, da nastanejo drobtine.

Jabolčno mešanico vlijte v namaščen pekač in po vrhu posujte pripravljeni drobljenec.

Pecite v ogreti pečici (200°C) 25-30 minut do zlato-rumene barve.

Jabolka lahko nadomestite s hruškami, v drobljenec pa lahko dodate tudi grobo nasekljane oreščke. Testo za drobljenec lahko pripravite v naprej in ga do uporabe hranite v zaprti posodi v hladilniku.

Temperatura 200°C

Čas peke

Nasvet

Enostavno, hitro, poceni do zadovoljnih gostov, ki jabolčni crumble pojedo še preden se uspe dobro ohladiti.

Makova rulada

Ocenite (1165) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kifeljčki

Ocenite (1064) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Linški piškoti

Ocenite (1080) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Piškoti s slivovo marmelado

Ocenite (1025) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen