Jabolčna pita z rozinami

Ocenite (977) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Krhko testo:

  • 2 ¾ skodelice moke
  • 1,5 margarine Rama (375 g)
  • ¾ skodelice sladkorja
  • 1 jajce

Jabolčni nadev:

  • 1,5 kg jabolk
  • 1,5 skodelice sladkorja
  • 5 čajnih žličk cimeta
  • 3 žlice rozin
  • ½ skodelice mandljevih palčk ali lističev

Drobljenec:

  • 1 skodelica sladkorja
  • ½ margarine Rama (125 g)
  • 1 skodelica moke
  • 1Margarino Rama in sladkor pretlačite v penasto maso. Dodajte jajce in moko ter vse skupaj premešajte.
  • 2Testo na hitro pregnetite na pomokani površini.
  • 3V ponev stresite sladkor. Ko rahlo porjavi, dodajte 1/3 skodelice vode.
  • 4Dno in stene pekača obložite z ohlajenim testom. Testo na dnu prebodite z vilicami.
  • 5Čez testo naložite ohlajeno jabolčno maso.
  • 6Strjeno testo naribajte čez jabolčno pito.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Krhko testo lahko pripravite vnaprej in ga surovega shranite v zamrzovalniku.

Hrenovka v ovoju

Ocenite (933) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Rolada s kavo

Ocenite (923) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Cimetovi kolobarji

Ocenite (892) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Krofi

Ocenite (1034) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen