Jabolčna pita s cimetom

Ocenite (963) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 500 g margarine Rama  z okusom masla
  • 500 g pšenične moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 6 jajčnih rumenjakov
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja 
  • 1 kg jabolk
  • 20 g cimeta v prahu

Segrejte pečico na 180° C

Iz moke, margarine, sladkorja in rumenjakov naredite testo. Med mešanjem dodajte pecilni prašek. Ko dobite enakomerno testo, ga razdelite na dva enoako velika dela.

Del testa razvaljajte in ga položite v pekač za pite. Na več mestih ga enakomerno prebodite z vilicami, po njem posujte cimet in razporedite olupljena in narezana jabolka ter še enkrat posujte s cimetom in vanilijevim sladkorjem. Na jabolka položite še drug del testa, ki ga pred tem ravno tako razvaljajte. 

Pecite približno eno uro. Posujte s sladkorjem v prahu ali cimetom. Pito lahko postrežete z vanilijevim sladoledom. 

Temperatura 180°C

Nasvet

Si predstavlajte sladico z jabolki in brez cimeta?

Kolački z jabolčnimi vrtnicami (mufini)

Ocenite (2228) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Medenjaki

Ocenite (1102) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Dunajska pomarančna torta

Ocenite (1052) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Valjčki s čokoladnim likerjem

Ocenite (935) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen