Hrustljavi rogljički z marmelado

Ocenite (1010) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 4/5 skodelice sladkorja (200 g)
  • 2,5 skodelice moke (450 g)
  • 2 jajci
  • čvrsta marmelada
  • grob sladkor za posip
  • 1Jajci stepite. V posodo stresite moko in sladkor.
  • 2Testo položite na pomokano površino in ga na hitro pregnetite, da dobite gladko maso. Zavijte ga v alu folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
  • 3Ohlajeno testo razvaljajte na pomokani površini na približno 5 mm debeline.
  • 4Na vsak kvadrat naložite čajno žličko marmelade.
  • 5Kose testa diagonalno prepognite in robove nežno stisnite skupaj, da se sprimejo.
  • 6Rogljičke premažite s preostankom stepenih jajc in jih potresite z grobim sladkorjem.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Da se robovi rogljička ne razprejo, jih premažite s stepenim beljakom, preden jih stisnete skupaj.

Torta s čokoladnim pecivom (Brownie)

Ocenite (964) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita v obliki sončnice z borovnicami

Ocenite (2182) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna pistacijeva torta

Ocenite (961) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva pita

Ocenite (1045) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen