
Ocenite (1300)
Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept
Zaznamek je shranjen
- 1 margarina Rama za peko (250 g)
- 4/5 skodelice sladkorja (200 g)
- 2,5 skodelice moke (450 g)
- 2 jajci
- čvrsta marmelada
- grob sladkor za posip
- 1Jajci stepite. V posodo stresite moko in sladkor.
- 2Testo položite na pomokano površino in ga na hitro pregnetite, da dobite gladko maso. Zavijte ga v alu folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
- 3Ohlajeno testo razvaljajte na pomokani površini na približno 5 mm debeline.
- 4Na vsak kvadrat naložite čajno žličko marmelade.
- 5Kose testa diagonalno prepognite in robove nežno stisnite skupaj, da se sprimejo.
- 6Rogljičke premažite s preostankom stepenih jajc in jih potresite z grobim sladkorjem.
Temperatura 180°C
Čas peke
Nasvet

Da se robovi rogljička ne razprejo, jih premažite s stepenim beljakom, preden jih stisnete skupaj.