Hrenovka v ovoju

Ocenite (1054) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 15 dag pšenične moke
  • 15 dag ostre moke
  • 1 vrečka kvasa v prahu
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke sladkorja
  • 2 dl mlačnega mleka
  • 1 žlica margarine Rama za peko
  • 10 hrenovk
  • 1 jajčni rumenjak
  • nariban sir

Iz sestavin za testo (moka, kvas, sladkor, sol, mleko, margarina) zamesimo testo. Mesimo toliko časa, da se testo več ne lepi na rob posode. Testo pustimo vzhajati.

Ko je vzhajano, testo razvaljamo na deski, posuti z moko, na debelino 3–4 mm. Narežemo dolge trakce, ki jih ovijemo okoli hrenovk. Pecivo damo v namaščen pekač. Preden damo peči, počakamo, da testo v pekaču še malo vzhaja.

Ko je testo vzhajano, ga premažemo z jajčnim rumenjakom in pečemo v segreti pečici. Povrh lahko posujemo nariban sir. Pecivo pečemo tako dolgo, da postane zlatorumene barve. Postrežemo lahko takoj.

 

Temperatura 180°C

Čas peke

Medenjakova torta

Ocenite (1069) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita s paradižnikom in feto

Ocenite (1129) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (911) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita s cimetom

Ocenite (963) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen