Hrenovka v ovoju

Ocenite (935) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 15 dag pšenične moke
  • 15 dag ostre moke
  • 1 vrečka kvasa v prahu
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke sladkorja
  • 2 dl mlačnega mleka
  • 1 žlica margarine Rama za peko
  • 10 hrenovk
  • 1 jajčni rumenjak
  • nariban sir

Iz sestavin za testo (moka, kvas, sladkor, sol, mleko, margarina) zamesimo testo. Mesimo toliko časa, da se testo več ne lepi na rob posode. Testo pustimo vzhajati.

Ko je vzhajano, testo razvaljamo na deski, posuti z moko, na debelino 3–4 mm. Narežemo dolge trakce, ki jih ovijemo okoli hrenovk. Pecivo damo v namaščen pekač. Preden damo peči, počakamo, da testo v pekaču še malo vzhaja.

Ko je testo vzhajano, ga premažemo z jajčnim rumenjakom in pečemo v segreti pečici. Povrh lahko posujemo nariban sir. Pecivo pečemo tako dolgo, da postane zlatorumene barve. Postrežemo lahko takoj.

 

Temperatura 180°C

Čas peke

Valjčki s čokoladnim likerjem

Ocenite (835) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Ruski velikonočni kolač (Paskha)

Ocenite (1204) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Limonov kolač

Ocenite (892) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Zvezdice

Ocenite (962) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen