Hrenovka v ovoju

Ocenite (1135) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 15 dag pšenične moke
  • 15 dag ostre moke
  • 1 vrečka kvasa v prahu
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke sladkorja
  • 2 dl mlačnega mleka
  • 1 žlica margarine Rama za peko
  • 10 hrenovk
  • 1 jajčni rumenjak
  • nariban sir

Iz sestavin za testo (moka, kvas, sladkor, sol, mleko, margarina) zamesimo testo. Mesimo toliko časa, da se testo več ne lepi na rob posode. Testo pustimo vzhajati.

Ko je vzhajano, testo razvaljamo na deski, posuti z moko, na debelino 3–4 mm. Narežemo dolge trakce, ki jih ovijemo okoli hrenovk. Pecivo damo v namaščen pekač. Preden damo peči, počakamo, da testo v pekaču še malo vzhaja.

Ko je testo vzhajano, ga premažemo z jajčnim rumenjakom in pečemo v segreti pečici. Povrh lahko posujemo nariban sir. Pecivo pečemo tako dolgo, da postane zlatorumene barve. Postrežemo lahko takoj.

 

Temperatura 180°C

Čas peke

Spomladanski sirov biskvit

Ocenite (1215) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrustljavi rogljički z marmelado

Ocenite (1165) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marelična jogurtova torta

Ocenite (1169) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Medenjaki

Ocenite (1069) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen