Dunajska pomarančna torta

Ocenite (1052) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 10 dag margarine Rama
  • 6 jajc
  • 20 dag sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 15 dag moke
  • 13 dag jedilnega škroba (Gustin)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 4–5 srednje velikih pomaranč
  • 4–5 jedilnih žlic pomarančnega likerja
  • 8 dag malinovega džema
  • 6 dl sladke smetane
  • 1 vrečka kremfixa
  • 2–3 čajne žličke mletega cimeta
  • 1–2 dag pistacij

Margarino stopimo in počakamo, da se ohladi. Jajčnim beljakom dodamo 18 dag sladkorja in 1 vrečko vanilijevega sladkorja ter vse skupaj stepamo. Postopoma dodajamo jajčne rumenjake. Moki dodamo pecilni prašek in jedilni škrob ter maso postopoma premešamo z jajčnim beljakom. Na koncu dodamo margarino. Maso damo v model za torte (premera 26 cm), ki ga prej obložimo s papirjem za peko in pečemo v segreti pečici (175 ºC) približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi.

Ožamemo 1 pomarančo, ostale pomaranče pa olupimo in narežemo na kose. 9-10 lepših kosov ananasa damo na stran, preostale narežemo na majhne dele.

Biskvit prerežemo na 3 dele, ki jih poškropimo s pomarančnim sokom in likerjem. Namestimo nazaj model za torto in prvo plast namažemo s segretim malinovim džemom, naložimo koščke pomaranč, nato položimo na zmes naslednjo plast.

2,5 dl smetane stepemo z 2 dag sladkorja, dodamo tudi kremfix. Primešamo 1 čajno žličko cimeta in peno namažemo na drugo ploščo. Na pecivo položimo še tretjo plast in odstranimo model za torte.

Preostanek smetane stepamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dve tretjini smetane namažemo na pecivo. Preostanku smetane dodamo 1 čajno žličko cimeta, damo v dekoracijsko vrečko in za kratek čas postavimo v hladilnik. Nekaj pistacij narežemo na pol, ostanek pa nasekljamo na majhne koščke. Torto posujemo z malo cimeta in sesekljanimi pistacijami, naložimo kolobarje pomaranč in na koncu okrasimo s smetano in pistacijami, ki smo jih narezali na pol. 

Priprava: 90–100 minut

Temperatura 175°C

Čas peke

Nasvet

Torto lahko tudi ob straneh posujemo s cimetom.

Čokoladna skutina torta (brez pečenja)

Ocenite (920) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva pita

Ocenite (1110) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kolač z drobljencem

Ocenite (1142) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Riževi storžki

Ocenite (1156) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen