Donavski valovi

Ocenite (1132) Hvala za oceno
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 2 skodelici moke (340 g)
  • 1 skodelica sladkorja (250 g)
  • 4 jajca
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • 2 žlici kakava
  • 2 žlici mleka
  • 2 jabolki

Nadev:

  • 2 vanilijeva pudinga
  • 800 ml mleka
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 1V kozici stopite margarino Rama in jo pustite, da se ohladi.
  • 2Med stepanjem dodajte moko in stopljeno margarino Rama za peko.
  • 3Testo razdelite na dva dela. Eni polovici dodajte kakav in mleko ter vse skupaj premešajte.
  • 4Pravokoten pekač dimenzije 22 x 27 cm namastite z margarino Rama za peko in ga pomokajte.
  • 5Za nadev skuhajte puding, ga ohladite in ga zmešajte z zmehčano margarino rama za peko. S kremo premažite ohlajen biskvit.
  • 6Za preliv v kozici segrevajte smetano in zdrobljeno čokolado, da dobite gladko maso.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če pri kuhanju pudinga nastanejo grudice, pretlačite puding skozi cedilo.

Rabarbarina pita

Ocenite (1145) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva pita

Ocenite (1110) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna lešnikova torta

Ocenite (1086) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Lešnikova torta

Ocenite (1010) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen