Ocenite (1122) Hvala za oceno
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Sestavine za biskvit:

  • 18 dag sladkorja v prahu
  • 18 dag  moke
  • 8 celih jajc
  • 6 dag margarine Rama za peko
  • malo soli
  •  

Sestavine za nadev:

  • 30 dag margarine Rama u okusom masla
  • 30 dag sladkorja v prahu
  • 8 dag kakava v prahu
  • 4 cela jajca
  • 2 jedilni žlici ruma
  •  

Sestavine za glazuro:

  • 15 dag sladkorja v prahu

Pečico segrejemo na 200°C.

 

Biskvit:

1. V kozici raztopimo margarino in jo rahlo ohladimo. Beljake z malo soli stepemo v trd sneg.

2. Beljakom med stepanjem postopoma dodajamo sladkor, rumenjake in po žlicah moko. Na koncu dodamo še stopljeno margarino.

3. Tako pripravljeno testo razdelimo na 6 enakih delov. V modelu za torte, obloženim s papirjem za peko, jih v pečici, ogreti na 200°C posamično pečemo približno 5 minut (do zlato rumene barve). Vzamemo iz pečice in ohladimo. Biskvite naložimo enega na drugega in med posamezne plasti vložimo papir za peko.

 

Nadev:

1. V ognjevarni posodi nad vodno kopeljo (ognjevarna posoda postavljena na kozico z vrelo vodo tako, da se dno posode ne dotika površine vode) stepamo jajca in sladkor v prahu. Med stepanjem postopoma dodajamo kakav v prahu. Ko zmes naraste na trikratno količino ter se malo zgosti, vzamemo iz vodne kopeli in rahlo ohladimo.

2. V ločeni posodi z metlico stepamo margarino, da dobimo rahlo, penasto strukturo. Dodamo rum in med stepanjem postopno dodajamo še jajčno mešanico, ki smo jo pripravili prej nad vodno kopeljo.

 

Torta:

1. Nadev razdelimo na 5 enakih delov, eno plast biskvita prihranimo za kasneje. Z 1/5 kreme namažemo prvo plast biskvita, prekrijemo z novo plastjo in to ponovimo dokler ne porabimo preostale kreme in biskvitov. Postavimo v hladilnik, da se nadev strdi.

2. Šesto plast biskvita, ki smo jo prihranili, razrežemo na 12 enakih trikotnikov in jih razgrnemo na papir za peko.

V kozici karameliziramo sladkor v prahu. (Sladkor raztopimo in pustimo da zavre. Ko začne spreminjati barvo do zlate in do svetlo rjave ga nemudoma odmaknemo z ognja, da se ne prismodi). Tako pripravljeno karamelo enakomerno premažemo po trikotnikih šeste plasti biskvita. Trikotnike s karamelo na vrhu torte zložimo v krog.

Torto lahko hranimo v hladilniku 2 – 3 dni.

Temperatura 200°C

Čas peke

Nasvet

Torta za vse ljubitelje dobre klasike.

Piškoti s slivovo marmelado

Ocenite (1051) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna skutina torta (brez pečenja)

Ocenite (917) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskovo pecivo s skuto

Ocenite (964) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marelična jogurtova torta

Ocenite (1077) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen