Čokoladno pecivo (Brownie)

Ocenite (1158) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama (250 g)
  • ½ skodelice mleka
  • 1,5 skodelice sladkorja (375 g)
  • 4 jajca
  • 4 žlice kakava
  • 2 skodelici moke (340 g)
  • 1 žlica pecilnega praška (10 g)
  • 1V kozici grejte margarino Rama, mleko, kakav in sladkor, da se vse raztopi in dobite gladko in svetlečo maso.
  • 2V drugi skledi zmešajte moko in pecilni prašek ter ju dodajte kakavovi masi.
  • 3Ločite rumenjake od beljakov.
  • 4Z mešalnikom stepite beljake v čvrst sneg. Z žlico ga nežno vmešajte v testo.
  • 5Testo položite v podolgovat pekač dimenzije približno 10 x 30 cm, prekrit s papirjem za peko.
  • 6Kolač vzemite iz pekača.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če želite, da ima pecivo značilno temno barvo, pri pripravi uporabite temen kakav.

Flancati

Ocenite (1120) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Japonski kolač

Ocenite (1028) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pomarančna torta

Ocenite (1096) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sredozemska zloženka

Ocenite (1427) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen