
-
Za testo:
110 g bele moke
110 g margarine Rama za peko
80 g rjavega sladkorja
2 jajci
2 čajni žlički kakava
čajna žlička pecilnega praška
30 g na koščke narezane temne čokolade chocolate (70 %) -
Za kremo:
150 g margarine Rama za peko z maslom
100 g fino mletega sladkorja
40 g temne čokolade (70 %)
- 1Penasto umešajte margarino s sladkorjem in postopoma dodajte jajci.
- 2Dodajte moko, pecilni prašek, kakav in na koncu primešajte še čokolado.
- 3Koščke čokolade nežno umešajte.
- 4Z žlico nadevajte modelče s testom (1/3 modela). Pecite 20 minut na 180 stopinjah.
- 5Na vodni kopeli stopite čokolado.
- 6Zmešajte margarino, sladkor, na koncu pa dodajte še čokolado.
- 7Cupacakes okrasite s kremo in bonboni.
Temperatura 180°C
Čas peke
Nasvet

Če bodo čokoladni cupcakes namenjeni odraslim, se lahko poigrate še z začimbami. V kremo zamešate eksotične začimbe kot so cimet, kardamom ali čili. Lahko tudi drobno naribate lupino pomaranče.