Čokoladna torta

Ocenite (911) Hvala za oceno
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 4 tablice temne čokolade
  • 10 jajc
  • 1,5 skodelice sladkorja
  • 1,5 margarine Rama za peko (375 g)

Krema:

  • 1 skodelica smetane s 36 % mlečne maščobe
  • 2 tablici temne čokolade
  • 1/5 skodelice pomarančnega likerja
  • 1V vodni kopeli stopite čokolado in margarino Rama.
  • 2Ločite rumenjake od beljakov.
  • 3Snegu dodajte stepene rumenjake. Na koncu previdno vmešajte stopljeno čokolado.
  • 4Testo položite v pekač, obložen s papirjem za peko.
  • 5Za pripravo kreme zavrite smetano, ji dodajte zdrobljeno čokolado in jo močno premešajte, da dobite gladko in gosto kremo.
  • 6Kremo prelijte prek pečenega biskvita in jo pustite, da se strdi.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Torte ne odstranjujte iz pekača, dokler se popolnoma ohladi, sicer se bo razlila. Torta se strdi, ko je popolnoma ohlajena.

Pita s kosmuljami

Ocenite (900) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marelična jogurtova torta

Ocenite (947) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Cimetovi kolobarji

Ocenite (893) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pomarančna torta

Ocenite (975) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen