Čokoladna torta

Ocenite (1232) Hvala za oceno
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 4 tablice temne čokolade
  • 10 jajc
  • 1,5 skodelice sladkorja
  • 1,5 margarine Rama za peko (375 g)

Krema:

  • 1 skodelica smetane s 36 % mlečne maščobe
  • 2 tablici temne čokolade
  • 1/5 skodelice pomarančnega likerja
  • 1V vodni kopeli stopite čokolado in margarino Rama.
  • 2Ločite rumenjake od beljakov.
  • 3Snegu dodajte stepene rumenjake. Na koncu previdno vmešajte stopljeno čokolado.
  • 4Testo položite v pekač, obložen s papirjem za peko.
  • 5Za pripravo kreme zavrite smetano, ji dodajte zdrobljeno čokolado in jo močno premešajte, da dobite gladko in gosto kremo.
  • 6Kremo prelijte prek pečenega biskvita in jo pustite, da se strdi.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Torte ne odstranjujte iz pekača, dokler se popolnoma ohladi, sicer se bo razlila. Torta se strdi, ko je popolnoma ohlajena.

Jabolčno sirovi žepki

Ocenite (1358) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva torta z belo čokolado

Ocenite (1415) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (1110) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sredozemska zloženka

Ocenite (1650) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen