Čokoladna torta

Ocenite (1036) Hvala za oceno
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 4 tablice temne čokolade
  • 10 jajc
  • 1,5 skodelice sladkorja
  • 1,5 margarine Rama za peko (375 g)

Krema:

  • 1 skodelica smetane s 36 % mlečne maščobe
  • 2 tablici temne čokolade
  • 1/5 skodelice pomarančnega likerja
  • 1V vodni kopeli stopite čokolado in margarino Rama.
  • 2Ločite rumenjake od beljakov.
  • 3Snegu dodajte stepene rumenjake. Na koncu previdno vmešajte stopljeno čokolado.
  • 4Testo položite v pekač, obložen s papirjem za peko.
  • 5Za pripravo kreme zavrite smetano, ji dodajte zdrobljeno čokolado in jo močno premešajte, da dobite gladko in gosto kremo.
  • 6Kremo prelijte prek pečenega biskvita in jo pustite, da se strdi.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Torte ne odstranjujte iz pekača, dokler se popolnoma ohladi, sicer se bo razlila. Torta se strdi, ko je popolnoma ohlajena.

Dunajska pomarančna torta

Ocenite (1052) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sladka čežana iz buče hokaido

Ocenite (931) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Lešnikova torta

Ocenite (1010) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna torta

Ocenite (1036) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen