
- 10 dag bele čokolade
- 30 dag jedilne čokolade
- 2 dl sladke smetane
- 25 dag ovsenih kosmičev
- 10 dag lešnikov
- 2 dag margarine Rama
- 25 dag skute
- 2 dl jogurta
- 5 dag sladkorja v prahu
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 1 dag želatine
- 0,8 dl hladne vode
- olje
- sladkor v prahu
Stopimo 10 dag bele čokolade. Segrejemo 2 dl sladke smetane in polovico primešamo k vroči čokoladi. Enako naredimo tudi z 10 dag jedilne čokolade. Obe kremi damo čez noč v hladilnik.
Popražimo 25 dag ovsenih kosmičev in 10 dag lešnikov. Stopimo 2 dag margarine in ji dodamo lešnike ter ovsene kosmiče. Maso damo v namaščen in s sladkorjem v prahu posut model za torte (premera 22 cm) in jo postavimo v hladilnik.
Spenimo 25 dag skute, 2 dl jogurta, 5 dag sladkorja v prahu in 2 vrečki vanilijevega sladkorja. 1 dag želatine namočimo v 0,8 dl hladne vode, mešanico segrejemo in jo dolijemo k skutini masi. Spenimo hladni čokoladni kremi.
Enemu delu skutine kreme primešamo peno z belo čokolado, drugemu delu skute pa peno s temno čokolado. Dve vrsti kreme nalagamo izmenično na testo, da se ne pomeša, na koncu pa maso poravnamo.
Torto damo v hladilnik. Ko se krema strdi, odstranimo model. Torto narežemo na rezine in jo okrasimo s čokoladnimi mrvicami.
Temperatura 0
Nasvet

Kratek opis recepta.