Čokoladna pistacijeva torta

Ocenite (961) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 10 dag margarine Rama
  • 5 dag sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 5 dag sladkorja
  • 10 dag moke
  • 10 dag olupljenih neslanih pistacij
  • 1 dl mleka
  • 8 dag sladkorja
  • 1 jajčni rumenjak
  • 1 dag moke
  • 15 dag margarine Rama
  • 10 dag jedilne čokolade
  •  

Margarini primešamo sladkor v prahu in mešamo, dokler ne postane penasto, nato dodamo jajčni rumenjak. Iz beljaka in sladkorja stepemo čvrst sneg, ki ga dodamo masi iz margarine. Nato dodamo moko in pistacije.

V pekač ali model za torte damo papir za peko in vanj enakomerno razporedimo maso. Testo pečemo 7 minut v pečici, segreti na 180 ºC.

Kremo pripravimo tako, da jajčni rumenjak, moko in malo mleka mešamo tako dolgo, da ni več grudasto. Ostanku mleka dodamo sladkor in ga zavremo, mešamo in postopno dodajamo zmes z mlekom, jajci in moko. Kuhamo, dokler se ne zgosti, nato počakamo, da se masa ohladi. Stopimo čokolado v sopari, primešamo kremi, dodamo margarino in mešamo, dokler ne postane penasto.

Ko se testo s pistacijami ohladi, ga razrežemo na 3 enake dele, na vsak biskvit namažemo čokoladno kremo, povrhu pa okrasimo s čokoladnimi mrvicami.

Priprava: 60–65 minut

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Kratek opis recepta.

Velikonočni šarkelj

Ocenite (1015) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita s paradižnikom in feto

Ocenite (1067) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Španski mesni žepki

Ocenite (997) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kvašen kolač

Ocenite (1040) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen