Čokoladna lešnikova torta

Ocenite (1004) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 20 dag zamrznjenega listnatega testa
  • 15 dag majhnih lešnikovih ali mandljevih piškotov
  • 1,5 dl mleka
  • 80 dag jedilne čokolade
  • 80 dag sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 dl kakavovega likerja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • malo sladkorja v prahu
  • margarina Rama
  • moka

Listnato testo odtajamo in na pomokani deski za valjanje razvaljamo da dobimo okroglo testo s premerom 22–25 cm. S testom obložimo model za torte, globok 3–4 cm. Testo na dnu pekača nekajkrat prebodemo z vilicami. Eno jajce stepemo in z njim namažemo testo.

Lešnikove piškote zložimo na testo enega poleg drugega in jih poškropimo s kakavovim likerjem. K ostanku stepenega jajca dodamo še eno jajce, sladkor in vanilijev sladkor ter mešamo, da postane penasto. Postopoma dodajamo tudi mleko. Koščke čokolade posujemo povrh piškotov in vse zalijemo s kremo. Pečico segrejemo na 190–200 ºC in pečemo 40 minut.

Počakamo, da se ohladi, damo na pladenj in poljubno okrasimo ali posujemo s sladkorjem v prahu.

Priprava: 95–100 minut

Temperatura 190°C

Čas peke

Prleška gibanica

Ocenite (920) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sadna torta z jogurtovo kremo

Ocenite (883) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bogato obložena orehova rezina

Ocenite (1018) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Non plus ultra

Ocenite (960) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen