Cimetovi kolobarji

Ocenite (892) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 500 g moke
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 42 g kvasae
  • 200 ml mleka
  • 35 g sladkorja
  • 80 g margarine Rama za peko
  • za noževo konico soli
  • 80 ml olja za cvrtje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko žlico cimeta
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • naribana limonina lupina
  • rum
  • 50 g rozin
  • 100 g na drobno narezanih mandljev ali orehov
  • 2 žlici ruma

Nadev:

  • 300 g ribezove ali brusnične marmelade

Mlačno mleko, ščepec sladkorja in kvas zdrobimo ter pustimo vzhajati. Posebej zmešamo jajca, rumenjake, sladkor, margarino, mleko, sol, vaniljev sladkor, limonino lupino in rum. V presejano moko dodamo vzhajan kvas, nato pa še penasto zmešamo jajci z vsemi sestavinami. Gnetemo toliko časa, da se testo loči od posode. Pustimo vzhajati na toplem, dokler ne naraste za dvakratno velikost (približno 20 minut).

Testo na pomokani deski razvaljamo na 1 cm debeline in z modelčkom premera 8 cm izrežemo krog s premerom 2 cm.

Krofe pustimo še enkrat vzhajati. Cvremo jih v vročem olju najprej pokrite, potem jih odkrijemo in obrnemo. Pečene pustimo, da se odcedijo na papirnati brisači. Še vroče posujemo s sladkorjem in cimetom. Na sredini nadevamo žličko brusnične ali ribezove marmelade. 

Temperatura 0

Nasvet

Kratek opis recepta.

Jagodna torta

Ocenite (1232) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Osji pik

Ocenite (890) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sirove pogače iz listnatega testa

Ocenite (809) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskova sirova pita

Ocenite (1052) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen