Češnjeva pita

Ocenite (1063) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 2 skodelici moke (340 g)
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 žlica kisle smetane
  • 600 g izkoščičenih češenj
  • 1 zvrhana čajna žlička krompirjeve moke
  • drobtine za v pekač
  • 1V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sladkor.
  • 2Testo položite na pomokano površino in ga na hitro pregnetite.
  • 3Namastite pekač premera 26 cm z margarino Rama in ga potresite z drobtinami.
  • 4Izkoščičene češnje odcedite v cedilu in jih nato zmešajte s krompirjevo moko.
  • 5Češnje enakomerno porazdelite po testu.
  • 6Testo, ki ste ga ohladili v zamrzovalniku, naribajte neposredno na češnje.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če želite za pripravo pite uporabiti zamrznjene češnje, jih vnaprej odmrznite in temeljito odcedite odvečen sok.

Pita z jabolki

Ocenite (960) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bučna torta

Ocenite (1025) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Karpatski kolač

Ocenite (1109) Hvala za oceno
< 15 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničevi kolački (cupcakes)

Ocenite (1993) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen