Češnjeva pita

Ocenite (1019) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 600 g sladkih češenj
  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 4/5 margarine Rama za peko (200 g)
  • 1 skodelica sladkorja v prahu (200 g)
  • 4 jajca
  • sok in lupina ½ limone
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 4 žlice breskovega džema
  • 4 žlice na lističe narezanih mandljev
  • sol
  • 1Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo.
  • 2Med stalnim mešanjem postopoma dodajajte jajca.
  • 3Češnjam odstranite peclje. 15 češenj razpolovite in jim previdno odstranite koščice.
  • 4Okrogel pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama in potresite z mandljevimi lističi.
  • 5V pekač položite testo in ga obložite z izkoščičenimi češnjami. Pecite 45 minut pri temperaturi 180 °C.
  • 6Breskov džem pogrejte in z njim premažite še toplo pito. Pito obložite s polovicami češenj in potresite z mandljevimi lističi.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če bodo jajca med dodajanjem testu začela koagulirati, ne skrbite. Dodajte nekaj moke, premešajte in nato izmenično dodajte preostala jajca in moko .

Pita z jabolki

Ocenite (899) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita s kosmuljami

Ocenite (951) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Rozinov kvašen kolač

Ocenite (1046) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Španski mesni žepki

Ocenite (997) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen