
Ocenite (1300)
Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept
Zaznamek je shranjen
- 600 g sladkih češenj
- 1,5 skodelice moke (250 g)
- 4/5 margarine Rama za peko (200 g)
- 1 skodelica sladkorja v prahu (200 g)
- 4 jajca
- sok in lupina ½ limone
- 1 vanilijev sladkor
- 2 žlici kisle smetane
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 4 žlice breskovega džema
- 4 žlice na lističe narezanih mandljev
- sol
- 1Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo.
- 2Med stalnim mešanjem postopoma dodajajte jajca.
- 3Češnjam odstranite peclje. 15 češenj razpolovite in jim previdno odstranite koščice.
- 4Okrogel pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama in potresite z mandljevimi lističi.
- 5V pekač položite testo in ga obložite z izkoščičenimi češnjami. Pecite 45 minut pri temperaturi 180 °C.
- 6Breskov džem pogrejte in z njim premažite še toplo pito. Pito obložite s polovicami češenj in potresite z mandljevimi lističi.
Temperatura 180°C
Čas peke
Nasvet

Če bodo jajca med dodajanjem testu začela koagulirati, ne skrbite. Dodajte nekaj moke, premešajte in nato izmenično dodajte preostala jajca in moko .