Ocenite (1025) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 4 jajca
  • 1,5 skodelice sladkorja v prahu (300 g)
  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • ½ skodelice krompirjeve moke (80 g)
  • 1 zvrhana čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 vanilijev sladkor
  • kos olupljene in izdolbene buče (približno 200 g)
  • sok ½ limone
  • 1Pekač dobro namastite z margarino Rama.
  • 2Bučo olupite, jo naribajte in po potrebi iz nje iztisnite odvečno tekočino (dobiti morate za približno skodelico mase).
  • 3Ločite rumenjake od beljakov.
  • 4Med stepanjem enega za drugim dodajajte rumenjake. Beljak stepite v čvrst sneg.
  • 5V maso iz rumenjakov postopoma vmešajte moko z dodatki, limonin sok in naribano bučo.
  • 6Testo položite v pekač, namaščen z margarino Rama. Položite ga v pečico, ogreto na 180 °C, in ga pecite približno 60 minut.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Najbolj temeljito boste premešali moki s pecilnim praškom, sodo bikarbono in cimetom, če boste vse sestavine presejali. Za pripravo bučne torte je najboljša buča z intenzivno oranžno barvo mesa.

Jagodni kolač

Ocenite (1256) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Vaflji

Ocenite (1063) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeve štručke

Ocenite (1186) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskov kolač

Ocenite (995) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen