Ocenite (1067) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 750 g moke
  • 250 g Rama margarine za peko
  • 250 ml smetane
  • 250 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 2 žlici ruma

Nadev:

  • 150 ml ruma (ali voda z aromo ruma)
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 3 žlice temnega kakava
  • 1 jajce
  • 100 g mletih lešnikov (ali orehov)
  • 1 žlica stopljene Rama margarine za pekoa
  • rdeča jedilna barva
  • kristalni sladkor

Zmešajte moko in pecilni prašek, dodajte margarino Rama, sladko smetano, sladkor in vaniljin sladkor ter rum in dobro pregnetite, da dobite krhko testo. Oblikujte ga v hlebček, zavijte v folijo in za pol ure postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Iz testa oblikujte kepice v velikosti majhnih orehov, jih dajte na pekač in na vrhu s prsti nekoliko potlačite, da ne bodo preveč izbočene. Pecite 15 do 20 minut, da postanejo zlatorjave. Ohladite. S čajno žličko vsako kroglico oz. polovičko breskvice izdolbite. Izdolbenim drobtinam primešajte sladkor v prahu, kakav in lešnike (ali orehe), nato dodajte mehko margarino Rama, jajce in rum (ali vodo z aromo ruma) ter dobro zmešajte. Vsako polovičko breskvice z notranjo stranjo na hitro pomočite v vodo (da ne bodo suhe), dajte vanjo kroglico nadeva in prekrijte z drugo polovičko. Na globok krožnik nalijte vodo, vmešajte nekaj rdeče jedilne barve (ne preveč!) in v njej povaljajte vsako breskvico posebej, da se obarva, nato pa jo pomočite še v kristalni sladkor.

Temperatura 0

Čas peke

Nasvet

Opozorilo: breskvice hranite v dobro zaprti škatli v hladilniku - ne pozabite, da je v nadevu surovo jajce!

Piškoti s slivovo marmelado

Ocenite (1024) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita z rozinami

Ocenite (1092) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mafini

Ocenite (1056) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Višnjev kolač

Ocenite (1008) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen