Breskova sirova pita

Ocenite (1052) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • ½ margarine Rama (125 g)
  • 1,5 skodelice moke
  • 2/5 skodelice sladkorja
  • 1 jajce

Sirov nadev:

  • 3/5 margarine Rama (150 g)
  • 1 kg pretlačene skute 
  • ¾ skodelice sladkorja
  • 4 jajca
  • ½ skodelice smetane
  • 1 zvrhana žlica krompirjeve moke
  • 2 žlici rozin
  • 1 pločevinka breskev
  • 1Pretlačite margarino Rama in sladkor. Dodajte eno jajce.
  • 2Dno pekača obložite z ohlajenim testom.
  • 3Zmehčano margarino Rama in sladkor pretlačite. Med mešanjem postopoma dodajajte jajca.
  • 4Breskve odcedite in jih osušite s papirnato brisačo. Razrežite jih na četrtine in z njimi obložite pečeno testo.
  • 5Breskve obložite s sirovim nadevom in nadev na vrhu zravnajte.
  • 6Pečeno in ohlajeno pito vzemite iz pekača in jo okrasite s sladkorjem v prahu. Za okraševanje lahko uporabite papirnato šablono.

Temperatura 170°C

Čas peke

Nasvet

Če želite, da bo površina pite gladka, na pečeno in ohlajeno pito položite desko in jo obtežite.

Hitra pita z gozdnimi jagodami

Ocenite (924) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Torta z jabolčnimi vrtnicami

Ocenite (1856) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Non plus ultra

Ocenite (913) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočni šarkelj

Ocenite (958) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen