Breskov kolač

Ocenite (886) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 5 jajc
  • 2 skodelici moke (340 g)
  • 3/5 skodelice sladkorja (150 g)
  • 1 žlica krompirjeve moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 500 g breskev (lahko tudi vloženih)
  • sladkor v prahu in marmelada za dekoracijo
  • 1Margarino Rama stopite v kozici in jo pustite, da se ohladi.
  • 2Moko zmešajte s pecilnim praškom in krompirjevo moko.
  • 3Ločite beljake in rumenjake. Beljake stepite v čvrst sneg in dodajte rumenjake.
  • 4Med mešanjem dodajte mešanico mok in pecilnega praška ter stopljeno margarino Rama.
  • 5Z margarino Rama namastite pravokoten model dimenzije 22 x 27 cm in ga pomokajte. Testo položite v pekač.
  • 6Na vrh testa položite razpolovljene breskve.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Preden v testo dodate margarino Rama, jo dobro ohladite, da bo imela podobno temperaturo kot ostale sestavine. V nasprotnem primeru bo kolač neenakomerno pečen.

Jabolčne košarice

Ocenite (874) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sladka čežana iz buče hokaido

Ocenite (807) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Doboš torta

Ocenite (966) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita s karamelo

Ocenite (937) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen