Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (963) Hvala za oceno
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 250g moke
  • 22g kvasa
  • 100g sladkorja
  • približno 1 dcl mleka
  • 100g margarine Rama za peko
  • žlica olja
  • 2 rumenjaka
  • 100g kandiranega sadja
  • 100g rozin
  • 100g sesekljanih mandljev
  • naribana limonina in pomarančna lupinica
  • 1 dcl ruma
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • mleko po potrebi 

Moko vsujemo v posodo, v sredini naredimo jamico in damo vanjo zdrobljen kvas, malo sladkorja in dve žlici mlačnega mleka. Posodo pokrijemo s folijo in pustimo vzhajati na toplem slabih 10 minut. Zmešamo mleko, jajce, rumenjaka, olje, sladkor, naribano limonino in pomarančno lupino in margarino ter to dodamo moki. Zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati 1 uro.

Medtem ko testo vzhaja, segrejemo rum in z njim prepojimo narezano kandirano sadje in rozine. Na majhnem olju v ponvi karameliziramo sladkor, da postane zlato rumene barve in na njem hitro prepražimo olupljene mandlje.V testo vgnetemo odcejeno kandirano sadje, rozine in mandlje ter oblikujemo majhne kroglice, ki jih polagamo v namazane papirnate košarice. Pustimo jih vzhajati še 10 minut. Božične kruhke z mandlji v vnaprej ogreti pečici pečemo 40 minut pri temperaturi 180 °C.

Pečene vzamemo iz papirnatih košaric, posujemo s sladkorjem v prahu s sladkorjem v prahu in jih damo v nove košarice.

Temperatura 180°C

Čas peke

Češnjeva pita

Ocenite (940) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Doboš torta

Ocenite (966) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Rabarbarina pita

Ocenite (1022) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskovo pecivo s skuto

Ocenite (857) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen