Borovničeve štručke

Ocenite (1120) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 2 skodelici moke (340 g)
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • ½ skodelice mleka
  • 2 jajci
  • 20 g kvasa
  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • vanilijev sladkor
  • 2 žlici sladkorja (za posip)
  • ščepec soli

Nadev:

  • 2 skodelici borovnic
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 1Pripravite kvasilo.
  • 2V drugi skledi zmešajte preostanek moke in sladkorja, vanilijev sladkor, eno jajce, en rumenjak in sol.
  • 3Testo gnetite na pomokani površini dokler se vam ne neha prijemati na roke.
  • 4Ko se njegova velikost podvoji, ga še enkrat pregnetite in razvaljajte na debelino približno 5 mm.
  • 5Za nadev zmešajte borovnice, sladkor in žlico moke.
  • 6Štručke položite na pekač, namaščen z margarino Rama in jih pustite, da vzhajajo.

Temperatura 160°C

Čas peke

Nasvet

Testo bo vzhajalo hitreje, če postavite posodo v skledo tople vode.

Orehova torta

Ocenite (1026) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Novoletna skutina torta

Ocenite (979) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Limonina kremna torta

Ocenite (955) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Medenjaki

Ocenite (1036) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen