Borovničeva torta z belo čokolado

Ocenite (1079) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • Za testo:

    • 300 g moke
    • 26 g sladkorja v prahu
    • 2 jajčna rumenjaka
    • 125 g margarine Rama za peko z okusom masla
    • 45 ml vode

     Za kremo:

    • 200 g bele čokolade
    • 250 g polnomastnega sira - maskarponeja

     Za okrasitev:

    • 300 g borovnic
    • naribana ali drobno sesekljana lupina limete
    • sladkor v prahu
    • sveži metini listi
  • 1V skledi umešajte margarino, sladkor in vodo.
  • 2Dodajte rumenjaka.
  • 3Testo razvaljajte po pomokani površini (premer 26 cm). Preložite v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Preluknjajte z vilicami ter med peko obtežite s fižolom. Pecite na 180 stopnjah, dokler ne postane zlato-rjavo. Pustite, da se ohladi.
  • 4Med peko pripravite kremo – na vodni kopeli stopite čokolado.
  • 5Odstavite z ognja ter dodajte maskarpone, premešajte.
  • 6Z nadevom obložite torto ter posujte z borovnicami, okrasite z limetino lupinico in metinimi listi.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Namesto borovnic lahko uporabite katerokoli jagodičevje ali sadje, ki vam je na voljo. Kombinacija je najboljša z rahlo kiselkastim sadjem.

Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (1050) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sladka čežana iz buče hokaido

Ocenite (900) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Robidov kolač

Ocenite (1036) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Višnjev kolač

Ocenite (1012) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen