Borovničeva torta s skuto

Ocenite (1003) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 75 g Rame margarine za peko
  • 3 jajca
  • 175 g maslenih piškotov
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 limona
  • 350 g skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica koruzne moke
  • 150 g borovnic
  • 150 g kisle smetane
  • 4 žlice malinove marmelade
  • 150 g različnega sadja (borovnice, maline, ribez)
  • listi sveže mete

Segrejemo pečico na 150°C. Vzamemo tortni model in ga premažemo z margarino. Piškote damo v vrečko in jih s stresanjem in žlico zdrobimo na majhne koščke.

Tako zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno margarino, rjav sladkor in v posodi pregnetemo. Tortni model napolnimo s tako pripravljeno maso in pečemo v pečici približno 15 minut.

Limonin sok pomešamo s skuto, sladkorjem in nastrgano limonino lupino. Pomešamo, dodamo jajčni rumenjak, koruzno moko in kislo smetano. Dodamo borovnice in rahlo umešamo sneg iz  beljakov.Tako pripravljeno maso polijemo na rahlo pečeno piškotno maso in pečemo v pečici približno 50 minut na 150 C.

Ko je torta pečena, jo ohladimo, odstranimo tortni model in jo premažemo z malinovo marmelado in potresemo s svežim sadjem (borovnice, maline, ribez). Okrasimo s svežimi metinimi listi.

Ponudimo hladno. 

Temperatura 150°C

Čas peke

Nasvet

Torto okrasimo s svežimi metinimi listi. 

 

Priprava torte je enostavna in hitra, polne svežine in sočnosti, je kot nalašč za rojstnodnevno presenečenje.

 

Črno beli piškoti

Ocenite (1273) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Torta z jabolčnimi vrtnicami

Ocenite (1954) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pomladni cupcakes

Ocenite (1126) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskova sirova pita

Ocenite (1102) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen