Borovničeva pita

Ocenite (1110) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • ½ skodelice sladkorja v prahu (100 g)
  • 3 rumenjaki
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • 2 žlici krompirjeve moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Nadev:

  • 2 skodelici borovnic
  • 1 skodelica mletih mandljev
  • 3 beljaki
  • 1 čajna žlička krompirjeve moke
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 1Zmehčano margarino Rama in sladkor zmešajte v posodi.
  • 2Okrogel pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama in ga pomokajte.
  • 3Beljake in sladkor stepite v čvrst sneg. Na koncu stepanja dodajte krompirjevo moko.
  • 4V sneg previdno vmešajte polovico mletih mandljev.
  • 5Pečeno testo potresite s preostalimi mletimi mandlji in z borovnicami.
  • 6Pito umetelno okrasite s snegom in postavite pekač nazaj v pečico.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Vse gozdne sadeže moramo pred uporabo oprati in odcediti.

Kolač „Donavski valovi“ z višnjami

Ocenite (1023) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sirove palčke

Ocenite (1222) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjeva pita

Ocenite (1100) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

ANGELSKA RULADA

Ocenite (1033) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen