Bogato obložena orehova rezina

Ocenite (1226) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • Testo

    220 g moke100 g sladkorja v prahu

    Zavitek pecilnega praška

    Sol

    Jajce125 g margarine Rama za peko s okusom masla

  • Nadev

    200 g marelične marmelade

    4 jajca120 g sladkorja v prahu

    250 g zmletih orehov

  • Zgornja plast

    6 beljakov

    150 g sladkorja

Zmešamo sestavine za testo in pregnetemo. Razvaljamo na pomokani površini in damo v pekač (približno 20 x 30 cm), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Premažemo z marelično marmelado.

Za nadev ločimo beljake in rumenjake. Beljake in polovico sladkorja stepamo v trd sneg. Penasto umešamo rumenjake in drugo polovico sladkorja. Zmešamo sneg iz beljakov in stepene rumenjake. Dodamo mlete orehe in s tako pripravljeno zmesjo prekrijemo testo. V naprej ogreti pečici na 170 C pečemo približno 20 minut.

Medtem prirpavimo sneg iz beljakov za zgornjo plat. Iz beljakov in sladkorja stepemo trd sneg in premažemo pečeno pecivo. Po vrhu z vilicami oblikujemo valove. Pripravljeno postavimo nazaj v pečico. Pečemo približno 25 minut na 120 C. Ohladimo in razrežemo z mokrim nožem.

Temperatura 170°C

Čas peke

Nasvet

Namesto orehov lahko uporabite lešnike ali druge oreščke.

Čokoladna torta z malinami v obliki ladje

Ocenite (1693) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna pistacijeva torta

Ocenite (1046) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jagodna torta z metulji

Ocenite (1172) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (926) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen