Biskvitna buča za noč čarovnic

Ocenite (1199) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 8 velikih jajc
  • 2 skodelici sladkorja (500 g)
  • 2 skodelici moke (350 g)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • margarina Rama in drobtine za pekač

Nadev:

  • 500 g marmelade ali džema
  • 2 zavojčka pudinga 
  • 1 l mleka
  • 400 g margarine Rama za peko
  • rumena in rdeča barva za živila

Dekoracija:

  • 1 čokoladica
  • zeleni žele bonboni
  • čokoladni piškoti
  • čokoladno sladkorno pisalo
  • 1Penasto stepite jajca in sladkor. Dodajte moko, zmešano s pecilnim praškom, in vse temeljito premešajte.
  • 2Pripravite dva pekača s premerom 24 cm (eden od njiju naj bo pekač za potico z luknjo).
  • 3Pripravite nadev. Zavrite polovico mleka.
  • 4Pečena biskvita prerežite vsakega na dve plasti. Vsako plast premažite z marmelado in s polovico nadeva ter jih zložite eno na drugo (spodaj biskvita brez luknje, na vrh pa tista z luknjo).
  • 5Torto zgoraj in spodaj obrežite z nožem, da jo oblikujte v bučo. Obrezane dele lahko pojeste ali z njimi napolnite luknjo v biskvitu.
  • 6Celotno površino torte enakomerno premažite z drugo polovico nadeva in ga zgladite

Temperatura 170°C

Čas peke

Nasvet

Premaz boste lažje zgladili, če boste lopatico namočili v hladno vodo.

Donavski valovi

Ocenite (1063) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Črno beli piškoti

Ocenite (1273) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočni šarkelj

Ocenite (1015) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sirova pita z makom

Ocenite (1035) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen