Bananin kolač

Ocenite (897) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • 2 skodelici moke (350 g)
  • ¾ skodelice sladkorja (200 g)
  • 2 jajci
  • 4 zelo mehke banane
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 5 žlic mleka
  • 1Banane olupite, jih narežite na koščke in dobro pretlačite z vilicami.
  • 2Moko presejte in jo zmešajte s pecilnim praškom.
  • 3Mleko zavrite in mu dodajte sodo bikarbono.
  • 4Zmehčano margarino Rama stepite s sladkorjem. Med stepanjem eno za drugim dodajte jajci.
  • 5Nadaljujte s stepanjem in dodajte moko, banane in mleko s sodo bikarbono.
  • 6Podolgovat pekač za kolače obložite s papirjem za peko in dodajte bananino testo.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Čim bolj mehke banane uporabite, boljši bo kolač.
Soda bikarbona se razgradi pri temperaturi nad 60 °C, zato jo morate razpustiti v vročem mleku. Pojavilo se bo značilno penjenje.

Jagodni cupcakes

Ocenite (951) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskova sirova pita

Ocenite (1052) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčno sirovi žepki

Ocenite (1029) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Non plus ultra

Ocenite (913) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen