ANGELSKA RULADA

Ocenite (928) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Sestavine:

Rulada:

  • 4 jajca
  • 14 dag sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 10 dag posebne bele moke
  • 2 dag kakava v prahu
  • 4 žlice vode

Krema:

  • 250 g Rama margarine za peko
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 15 dag čokolade v prahu

Preliv:

  • 5 dag jedilne čokolade
  • 5 dag margarine Rama
  • Rama margarina za peko
  • kakav v prahu
  • jajca
  • rum po okusu
  • vaniljev sladkor
  • posebna bela moka
  • sladkor v prahu
  • jedilna čokolada
  • pecilni prašek
  • čokolada v prahu
  • domača medica

Za rulado: jajca,vodo in rum zmešamo z mešalnikom, da se speni, dodamo sladkor in vanili sladkor, na koncu dodamo moko, pecilni in kakav, pazimo, da ni grudic v masi.Vlijemo v pekač, v katerega smo dali peki papir in pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200°C 15 do 20 minut. Pečeno rulado zvijemo na kuhinjski krpi, da se malo ohladi. Medtem pripravimo kremo:margarino Ramo (naj bo na sobni temperaturi) zmešamo s sladkorjem v prahu in čokolado v prahu ter v kremo dodamo nekaj medice, namažemo po mlačni ruladi in zvijemo. Zunanjo stran rulade namažemo z breskovo ali jagodno marmelado in polijemo s čokoladnim prelivom iz jedilne čokolade in margarine. Obe sestavini stopimo in polijemo po ruladi. Ohladimo v hladilniku.

Temperatura 0

Nasvet

Za sladokusce,ki se radi razvajajo ob dobrih sladicah.

Polžki

Ocenite (944) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Japonski kolač

Ocenite (948) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kolački z jabolčnimi vrtnicami (mufini)

Ocenite (1923) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Torta Opera

Ocenite (915) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen