Ne uspe mi stepsti beljakov. Kaj počnem narobe?

Beljaki so verjetno prehladni. Preden začnete pripravljati slaščice, vedno ogrejte sestavine na sobno temperaturo. Ne pozabite, da mora biti posoda, v kateri stepate beljake, suha in čista. Če boste beljakom dodali ščepec soli, bo sneg bolj čvrst.

Kako dosežem, da bo moj biskvit rahel?

Če ne želite, da bi bila vaša torta suha, v maso namesto celih jajc vmešajte samo rumenjake. Biskvit bo še bolj rahel, če boste v maso dodali kefir. Ne pozabite tudi, da mase ne smete premočno mešati, saj tako uničite zračne mehurčke, zaradi katerih je biskvit rahel. Da bo masa še bolj rahla, suhe sestavine presejte.

Kako preverim, ali je biskvit pečen?

V sredino biskvita potisnite kovinski ali lesen zobotrebec in ga izvlecite. Če ostane suh, je biskvit dovolj pečen.

Kaj naj naredim, da skutna torta ne bo razpokala, ko jo vzamem iz pečice?

Skrivnost je v primernem načinu hlajenja. Ko je torta pečena, jo pustite stati v pečici s priprtimi vratci, da se počasi ohladi.

Kakšna posoda je najbolj primerna za peko pit?

Za to vrsto testa so najprimernejši kovinski pekači. Izogibajte se uporabi keramičnih ognjevarnih posod. Oglejte si ponudbo v trgovinah, saj mnoge znamke promovirajo posebne pekače za peko pit.

Kako vem, kdaj je preliv dovolj gost?

Zajemite žlico preliva in ga zlijte nazaj v posodo. Teči mora počasi in enakomerno. Če je preliv pregost, mu dodajte limonin sok. Če pa je preredek, mu dodajte sladkor.

Kaj naj naredim z zažganim biskvitom?

Ne skrbite! Nežno odrežite vrh biskvita in zažgane robove. Pripravite preliv ali čokoladno glazuro in z njo prelijte biskvit. Zgornji del torte lahko okrasite na primer tudi z mandlji.

Na kakšen način lahko zagotovim, da bo skutna torta rahla?

Skuto trikrat pretlačite, da ne bo imela grudic. Skutni mešanici dodajte več kapljic močne alkoholne pijače ali nekaj stepene smetane. To bi moralo odpraviti težavo.

Ali obstaja preverjena metoda pečenja kvašene torte?

Potrebujete: 50 g kvasa, 500 g moke, 150 g sladkorja, 100 g stopljene margarine Rama, 250 ml mlačnega mleka in ščepec soli. V posodi zmešajte nadrobljen kvas, dve žlici sladkorja, dve žlici moke in 50 ml mleka. Posodo postavite na toplo za 20 minut. Vse preostale sestavine zmešajte v drugi posodi in na koncu dodajte prej pripravljeno maso. Vse skupaj zmešajte s stopljeno margarino Rama.Testo preložite na pomokano površino in ga pričnite gnesti. Gnetite ga, dokler se vam ne neha lepiti na roke. Zavijte ga v čisto krpo in postavite na toplo. Ko naraste na dvojno velikost, ga ponovno pregnetite, položite v pekač in ga pustite, da spet vzhaja. Ko je testo vzhajano, ga položite v pečico, ogreto na 180 °C, in ga pecite približno 40 minut.

Kaj lahko storim, da bo kvašena torta bolj sočna in da bo ostala sveža dlje časa?

Če boste namesto mleka uporabili kefir, bo pecivo dlje časa ostalo sveže. Druga možnost je, da namesto celih jajc uporabite samo rumenjake in dodate več maščobe, kot je navedeno v receptu. To bi moralo pomagati.