Dekoracija

Kaj lahko naredim, da pecivo, okrašeno s svežim sadjem, ne postane razmočeno od soka?

Če želite pecivo okrasiti s svežim sadjem, ga najprej potresite z mletimi mandlji ali z drobtinami. Tako pecivo ne bo razmočeno od sadnega soka in bo ohranilo svojo barvo.

Na kakšen način lahko dosežem, da se čokoladna glazura ne bo pogreznila v torto?

Na vrh torte namažite tanek sloj tople marmelade ali medu. Ne pozabite, da se mora torta ohladiti, preden jo okrasite. To še posebej velja za čokoladno glazuro, dekoracije iz maslene kreme in stepeno smetano.

Kako okrasimo torto na najbolj preprost način?

Za navdušujočo dekoracijo lahko uporabite kokosovo moko ali naribano čokolado. Torto lahko okrasite tudi z mandlji ali drugimi oreščki. Oreščki in suho sadje so odlični za ustvarjanje geometričnih vzorcev.

Kako pripravim glazuro?

Pripravite 200 g sladkorja v prahu, 3 žlice hladne vode in 1 žlico limonovega soka. Vse sestavine temeljito premešajte v skledi, da dobite gladko enakomerno maso. Če dodate malo češnjevega sirupa, bo glazura rožnate barve. Glazuro razmažite po torti z nožem, ki ste ga segreli v vroči vodi.

Kako pripravim čokoladno glazuro?

Potrebujete 125 g raztopljene margarine Rama, 110 g sladkorja v prahu, 4 žlice kakava, 1 čajno žličko želatine in 4 žlice vroče vode. V kozici raztopite margarino Rama. Dodajte sladkor v prahu. Ko se sladkor raztopi, kozico odstavite z ognja. Dodajte kakav in želatino, raztopljeno v vroči vodi. Temeljito premešajte. Ko se glazura shladi, je pripravljena!

Kako dosežem, da bo glazura popolnoma gladka in sijoča?

Ko torto premažete z glazuro, jo za nekaj minut postavite v pečico, vendar pustite vratca odprta! Potem postavite torto na hladno.

Kako najlažje razmazati čokoladno glazuro?

Da boste lažje razmazali glazuro, ohladite nož, ki ga boste uporabili za mazanje. (Primeren način za to je, da nekaj časa držite nož pod hladno vodo.)

Katere rože so užitne in jih lahko uporabimo za okraševanje tort?

Odlične za okraševanje slaščic so npr. vijolice, kapucinke, mačehe, potonike ali kamilice. Ne pozabite pa, da ne smete jesti cvetlic iz šopkov, kupljenih v cvetličarni. Obstaja namreč velika verjetnost, da so jih poškropili s pesticidi ali drugimi škodljivimi kemikalijami.

Kako pripravimo kandirano sadje?

Pripravite svoje najljubše sadje (npr. jabolka), sladkor, vodo in kozico. Sadje olupite in ga narežite na trakove ali kocke. Sladkor raztopite v manjši posodi. Pripravljen sladkorni sirup zavrite v kozici. Ko sirup zavre, dodajte narezano sadje. Kuhajte na šibkem ognju, da sadje dobi glazuro. Položite na krožnik, da se ohladi.

Kako lahko torto lepo okrasim, če imam na voljo samo sladkor v prahu?

Preprosto! Iz kartona izrežite privlačne šablone. Izrežete lahko zvezde, srčke ali druge oblike. Položite šablone na torto in jih potresite s sladkorjem v prahu ali s kokosovo moko.