Zebrasta torta

Ocenite (1622) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 skodelica oranžade (220 ml)
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 2,5 skodelice moke (420 g) + 2 žlici
  • 1 skodelica sladkorja (250 g)
  • 5 jajc
  • 2 žlici kakava
  • 2 zvrhani čajni žlički pecilnega praška (25 g)
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1V kozici stopite margarino Rama.
  • 2Moko in pecilni prašek presejte.
  • 3Penasto stepite jajca in sladkor.
  • 4Pripravljeno maso razdelite na dva dela.
  • 5V prvo polovico mase dodajte dve žlici kakava, v drugo pa dve žlici moke.
  • 6Okrogel pekač za torte premera 22 cm namastite z margarino Rama in ga pomokajte.

Temperatura 160°C

Čas peke

Nasvet

Če želite, da bo zebrast vzorec razločen, nalivajte masi v večjih porcijah in za vsako maso uporabite svojo žlico.

Donavski valovi

Ocenite (1166) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bogato obložena orehova rezina

Ocenite (1264) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (943) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mandljeve rezine z ribezom (Gospa Walewska)

Ocenite (999) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen