
Ocenite (1352)
Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept
Zaznamek je shranjen
Testo:
- 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
- 2/3 skodelice moke (120 g)
- 1/3 skodelice sladkorja (80 g)
- 2 jajci
- ½ čajne žličke pecilnega praška
Sirov nadev:
- 700 g pretlačene skute
- 1 zavojček želatine
- 3 jajca
- 2/3 skodelice sladkorja (160 g)
- 1/3 margarine Rama za peko (80 g)
- 2 limonina želeja
- 400 g jagod
- 1Pripravite testo. Stepite jajca in sladkor. Dodajte moko, pecilni prašek in zmehčano margarino Rama.
- 2Pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama, ga pomokajte in vanj položite testo.
- 3Pripravite sirov nadev. Želatino namočite v 1/3 skodelice hladne prevrete vode in jo pustite, da se napije.
- 4Želatini dodajte 1/3 skodelice vrele vode in jo segrevajte, da se raztopi.
- 5Nadev preložite na pečeno testo in vse skupaj postavite v hladilnik.
- 6Oprane in očiščene jagode porazdelite po biskvitu s sirovim nadevom.
Temperatura 180°C
Čas peke
Nasvet

Namesto svežega sadja lahko uporabite zamrznjeno ali vloženo sadje.