Ruski velikonočni kolač (Paskha)

Ocenite (1419) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 kg pretlačene skute
  • 5 rumenjakov
  • 4/5 margarine Rama (200 g)
  • 1 skodelica sladkorja v prahu (200 g)
  • 2 žlici želatine
  • 100 g rozin
  • 100 g mandljev
  • 100 g mešanega suhega sadja
  • mandlji in kandirano sadje za dekoracijo
  • 1Pripravite mandlje in suho sadje. Mandlje stresite v vrelo vodo in počakajte, da voda spet zavre. Odcedite jih, jih prelijte s hladno vodo in jih pustite stati nekaj minut. Olupite jih in jih nasekljajte.
  • 2Penasto stepite rumenjake in sladkor. Zmešajte z zmehčano margarino Rama.
  • 3Dodajte sveži sir in temeljito premešajte. Želatino namočite v ½ skodelice hladne prevrete vode.
  • 4V raztopljeno želatino dodajte nekaj žlic sirove mase in dobro premešajte.
  • 5Dno okrogle steklene posode prekrijemo z gazo.
  • 6Posodo pokrijte s krožnikom in jo obrnite na glavo.

Temperatura 0

Borovničev kolač s pudingom

Ocenite (1339) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčno sirovi žepki

Ocenite (1289) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Miklavževo makovo pecivo s češnjevim prelivom

Ocenite (1077) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita z jabolki

Ocenite (1061) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen