Karpatski kolač

Ocenite (1228) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 skodelica vode
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • 5 jajc
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

Nadev:

  • 1 l mleka
  • 1 skodelica sladkorja (150 g)
  • 5 rumenjakov
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • sladkor v prahu za posip
  • 1Pripravite testo. V kozico zlijte vodo in dodajte margarino Rama za peko ter sol.
  • 2Kozico odstavite z ognja. Ko se zmes rahlo ohladi, med mešanjem eno za drugim dodajajte jajca.
  • 3Dva enaka pekača dimenzije 22 x 27 cm namastite z margarino Rama za peko in ju prekrijte s tanko plastjo testa.
  • 4Pripravite nadev. Zavrite ¾ litra mleka in sladkor.
  • 5Ohlajeni masi med mešanjem postopoma dodajajte zavojček zmehčane margarine Rama za peko.
  • 6Pripravljen nadev porazdelite po polovici testa in ga prekrijte z drugo polovico.

Temperatura 200°C

Čas peke

Nasvet

Prvih 15 minut ne odpirajte pečice, sicer se bo kolač sesedel. Če pri pripravi nadeva nastanejo grudice, nadev pretlačite skozi cedilo.

Ruski velikonočni kolač (Paskha)

Ocenite (1441) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskov kolač

Ocenite (1114) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marcipanovo čokoladna poslastica

Ocenite (1114) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočni šarkelj

Ocenite (1211) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen