
Ocenite (1300)
Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept
Zaznamek je shranjen
Testo:
- 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
- 4 jajca
- ½ skodelice sladkorja (125 g)
- ¾ skodelice moke (130 g)
- 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška (4 g)
Nadev:
- 600 g jagod
- 2 jagodna želeja
- sladkor v prahu za dekoracijo
- 1Pripravite testo. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake in sladkor stepite v čvrst sneg.
- 2Testo preložite v pekač dimenzije 22 x 27 cm, prekrit s papirjem za peko.
- 3Testo skupaj s papirjem za peko odstranite iz pekača in ga preložite v podolgovat model za peko.
- 4Pripravite jagodno peno. Želeja raztopite v skodelici vrele vode in ju ohladite.
- 5Testo v modelu obložite s preostalimi jagodami in jih prelijte z jagodno peno. Kolač za eno uro postavite v hladilnik, da se strdi.
- 6Model pokrijte z desko in ga obrnite na glavo. Odstranite model in nato še papir za peko.
Temperatura 180°C
Čas peke
Nasvet

Namesto jagodne lahko uporabite jabolčno peno in dobili boste slasten in rahel jabolčni kolač.