
Testo:
- 1 1/5skodelice moke (200 g)
- 1/5 skodelice mleka (50 ml)
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 2/5 margarine Rama za peko (100 g)
- 1/5 skodelice sladkorja (50 g)
- 150 g odcejenega svežega sira
- 1 stepeno jajce
Nadev:
- 1 veliko jabolko
Glazura:
- 2/3 skodelice sladkorja v prahu (140 g)
- malo mleka
- 1Margarino Rama in mleko pogrejte v kozici, da se Rama stopi.
- 2V posodo stresite moko, pecilni prašek in sladkor. Med mešanjem z mešalnikom dodajte margarino Rama z mlekom.
- 3Testo položite na pomokano površino, dodajte sveži sir in pregnetite, da dobite elastično maso.
- 4Testo razvaljajte na nekaj mm debeline in ga razrežite na kvadrate s stranico 8 cm.
- 5Na vsak košček testa položite debelo rezino olupljenega jabolka.
- 6Sladkor v prahu zmešajte z malo mleka, da dobite gosto glazuro. Z glazuro premažite pečene žepke.
Temperatura 180°C
Čas peke
Nasvet

Vse pecivo s sirovim nadevom je najboljše takoj, ko je pečeno in ohlajeno. Ne shranjujte ga predolgo.