Ocenite (1289) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 40 g margarine Rama za peko
  • 4 rumenjaki
  • 4 žlice kisle smetane
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • sladkor v prahu za posip
  • 1V posodi zmešajte moko in pecilni prašek.
  • 2Testo položite na mizo in ga temeljito pregnetite, da dobite elastično maso.
  • 3Testo zavijte v alu folijo in ga postavite v hladilnik za 30 minut.
  • 4Čim bolj tanko razvaljajte ohlajeno testo in pri tem dodajte malo moke, da se ne prime na podlago.
  • 5Z vrtljivim nožem razrežite razvaljano testo na romboide dimenzije 3 x 8 cm in na sredini vsakega romboida naredite zarezo.
  • 6Vsak romboid prepletite skozi zarezo na sredini.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če se vam testo prijemlje na mizo, ga razvaljajte na papirju za peko. Namesto vrtljivega noža lahko uporabite navadnega.

Sadna torta z jogurtovo kremo

Ocenite (1062) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Donavski valovi

Ocenite (1247) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Rozinov kvašen kolač

Ocenite (1252) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva torta z belo čokolado

Ocenite (1333) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen